IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
16:15 | 5 март 2022
Обновен: 07:31 | 4 май 2024

Путин: Забрана за полети над Украйна ще се счита за участие във военни действия

Операцията се движи по график, заяви президентът на Русия по време на разговор с жени-пилоти и стюардеси

По материала работи: Слав Велев
Путин: Забрана за полети над Украйна ще се счита за участие във военни действия

Ако се получи конфликт между Русия и НАТО, последствията са "ясни за всички". Това заяви Владимир Путин по време на разговор с жени-пилоти и стюардеси. "Евентуална забрана за полети над Украйна ще се счита за участие във военни действия", заяви руският президент във връзка с призивите на Володимир Зеленски да се затвори небето над страната му, предаде БНР.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е "почти изяло унищожена" от руската армия и операцията се движи по график. Той увери, че в нея участват само професионални военни и няма новобранци. "В тази операция участват само професионални войници: офицери и и такива, назначени на трудов договор. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива. Повтарям още веднъж: в тази операция участват само мъже, които доброволно са направили за себе си много важен избор в живота си — да защитава родината. Те изпълняват тази задача с чест", допълни президентът.

Руският президент коментира и горещата тема около спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като според него местните неонацисти не допускат гражданите да напуснат града. "Неонацистите нямат никаква милост към хората. Разстрелват дори своите военнослужещи", обясни държавният глава на Русия.

Владимир Путин увери също така, че към момента не е необходимо въвеждането на извънредно или военно положение в Русия.

Коментари

Новини Варна