IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:45 | 9 март 2022
Обновен: 07:38 | 23 април 2024

Руски и украински тираджии бедстват по паркинги. Без храна, вода, пари...

Много шофьори на камиони с руска регистрация са останали без пари

По материала работи: Слав Велев
Руски и украински тираджии бедстват по паркинги. Без храна, вода, пари...

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Положението на руски и украински международни шофьори на камиони въобще не е розова заради събитията в Украйна. Голяма част от тях за "заседнали" на някой паркинг в Европа, тъй като банковите им сметки са блокирани. За това съобщават български колеги, които са ги срещнали.

Те буквално са останали без храна и вода, информират нашенци в мрежата.

"Колеги по паркингите в Европа има руски и украински шофьори на които са им блокирани картите не могат да зареждат гориво и нямат възможност да си купят храна и вода! Който може и има желание, да сподели част от храната и водата. Все пак сме колеги, трябва да си помагаме!", отбелязва Христо Варламов.

Друг кнаш водач на камион посочва, че е хубаво да се има има едно наум, когато насреща са руски колеги, за да им се помогне.

"Много шофьори на камиони с руска регистрация са останали без пари, тъй като картите им не работят и бедстват по паркингите на Европа. Някои имат нужда дори от вода и храна. Всеки, който има желание може да помогне. Имайте едно на ум, когато видите спрял камион с руска регистрация. ТЕ, НЕ СА ВИНОВНИ", пише Даниел Бориславов.

Коментиращи под публикациите влизат в спор за военните действия в Украйна и много от тях смятат, че Владимир Путин е виновен са съдбата на шофьорите. В крайна сметка да видиш човек в нужда и да не помогнеш не е хуманно, а споровете могат да бъдат оставени настрана за момент.

Коментари

Новини Варна