IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
14:45 | 18 март 2022
Обновен: 12:16 | 29 април 2024

Фалит и... Стотици нови електрически BMW-та ръждясват в полето!? (ВИДЕО)

Електромобилите принадлежали на фалирала фирма за коли под наем

По материала работи: Слав Велев
Фалит и... Стотици нови електрически BMW-та ръждясват в полето!? (ВИДЕО)

Кадър и видео: YouTube

Повече от 100 чисто нови BMW i3 седят изоставени на корейския курортен остров Джеду, съобщава вестник Korea Times, като публикува снимки и видео на електромобилите, предаде AutoMedia.

Оказва се, че машините са закупени от фирма за отдаване на коли под наем, която обаче фалирала. Компанията се сдобила с общо 200 електромобила, които трябвало да изплаща на месечни вноски и след получаване на държавни субсидии. След нейния фалит колите били оставени на произвола на съдбата.

В средата на 2021 г. представителството на BMW в Южна Корея получило разрешение да изкупи обратно автомобилите, но въпреки това голяма част остават на острова, където гният. Клипът, публикуван в YouTube, ни отвежда на места, където i3s седят изоставени и въпреки, че някои изглеждат в добро състояние, от повечето липсват части.

Самото видео започва с показване на десетки i3, които са паркирани на поле близо до градска зона. На няколко от тях липсват големи части от каросерията, включително врати и брони.

На автогарата в града са открити други шест електромобила, като един от тях е без врата. Отделно на паркинг в сърцето на острова са намерени още коли. Все още няма яснота около бъдещето на тези електрически BMW-та, въпреки че представителството на марката в Южна Корея получи право да ги закупи. Това със сигурност няма да бъде евтино, а транспортирането им от остров Джеду също ще бъде доста скъпо.

Коментари

Hahaha ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Ами ( преди 2 години )
Какво по-точно им ръждясва на пластмасата?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна