IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:30 | 27 март 2022
Обновен: 17:31 | 2 май 2024

Турция забрани нощния риболов в част от Черно море

Причината - опасност от мини

По материала работи: Ставри Таргов
Турция забрани нощния риболов в част от Черно море

Турските власти въведоха забрана за нощния риболов в част от Черно море след откриването по-рано днес на мина в Босфора, съобщи ТАСС.

„За безопасността на живота и имуществото на нашите рибари и нашите хора отп26 март 2022 г. до следващото съобщение се въвежда забрана за всички видове риболов от залез до изгрев във водите на Черно море между Богария и Кефкен (турски град на брега на Черно море на 160 км източно от Истанбул – бел ТАСС)“, се казва съобщение от Министерството на земеделието и горите на Турция.

По-рано агенция Doğan съобщи, че обект, наподобяващ мина, бе открит от рибари. Впоследствие турското министерство на отбраната потвърди, че обектът е мина, която е била успешно неутрализирана.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар е обсъдил тази тема с представители на Русия и Украйна. Движението на кораби през Босфора беше преустановено и възобновено отново около 14:30 ч. българско време.

На 19 март руската страна съобщи, че мините, инсталирани от украинските ВМС на подходи към пристанища в Черно море, могат да се понесени от теченията към Босфора и Средиземно море поради скъсване на котвите им, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна