IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
09:45 | 14 юни 2022
Обновен: 07:35 | 2 март 2024

С хитрост пари ще взема... Италианец се прави на беден българин

Взимал 780 евро на месец

По материала работи: Ставри Таргов
С хитрост пари ще взема... Италианец се прави на беден българин

Неаполитанец се представил за български гражданин, за да може да получава т.нар. граждански доход в Италия. Това са помощи от максимум 780 евро на месец, предвидени за бедни и безработни, които могат да ги получават в продължение на 18 месеца.

За любопитната история разказа в свой репортаж предаването”Нон е л’арена” на тв канала „Ла Сетте”.

„В Неапол разследванията на карабинерите разкриха 5000 хитреци, опитващи се да получават по незаконен начин граждански доход. Според някои изчисления от държавата са отнети незаконно суми за 20 млн.евро", твърди предаването.

Сред хитреците има притежател на „Ферари”, собственици на барове и апартаменти, както и 80 души, близки до кланове от неаполитанската Камора. Не липсва и творчески подход в декларирането на фалшиви факти, за да се получи граждански доход. Един неаполитанец се преструвал дори на българин.

За да разкаже за този хитрец, журналист от „Ла Сетте” отива пред жилището на въпросния неаполитанец, който обаче казва от терасата, че не може да излезе навън, защото е под домашен арест.

Той разказва, че поискал дохода, „защото му трябвал, а не можел да го получава легално, тъй като имал съдебни прецеденти”. Затова пробвал чрез фалшив български документ.

„На мен парите ми са необходими, защото жена ми не е добре, а и аз не съм добре със сърцето. Направих го за жена ми. Иначе никога не бих го направил”. В действителност въпросният неаполитанец не успял да получи граждански доход. „Разкриха ме, докато пробвах да го поискам в пощенския клон. Усети се директорът му”. Така от неаполитанския акцент на мъжа разбрали, че той не е българин и го арестували.

„Блокираха вратите на пощата и викнаха карабинерите”. Според италианеца той искал да пробва всичко възможно. „Иначе как да живея – без работа, без пари, имам 4 деца, трябва да плащам наем, а и жена ми е в това състояние”, обяснява хитрецът. Мъжът не пробвал със собственото си име и фамилия да се кандидатира за граждански доход, защото имал прецеденти за измама.

„Моята работа е измамник. Но не с бедните, а с богатите и с разни финансови фондове. Да не мислите, че съм го направил за себе си? В живота може да ти провърви или да не ти провърви. На мен не ми провървя”, допълва неаполитанецът, цитиран от 24 часа.

Коментари

Новини Варна