IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:30 | 20 юни 2022
Обновен: 21:24 | 23 април 2024

Украйна удари руски сондажни платформи в Черно море (ВИДЕО)

Има ли опасност от екологична катастрофа в района?

По материала работи: Слав Велев
Украйна удари руски сондажни платформи в Черно море (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна: AP/БТА

Украйна нанесе удар по сондажни платформи на "Черноморнефтегаз" в Крим, на които се намираха 12 души. Петима от тях са спасени, трима от които са ранени. Провежда се спасително-издирвателна операция. Това съобщи в официалния си канал в Телеграм ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов.  По думите му, атаката е осъществена около 8 часа тази сутрин.

"Оттогава съм в непрекъсната връзка с колеги от Министерство на отбраната на Русия и Федералната служба за сигурност, с които работим за спасяването на изчезналите. На платформите е имало 12 души. Петима от тях са спасени, останалите са в неизвестност", добави Аксьонов, Пише "ДИР.bg". 

В операцията по издирването им са включени патрулни кораби и авиация. Платформите са били в Черно море в района на Одеса. 

Черноморнефтегаз" е предприятие със 100% държавно участие. Основната дейност на дружеството е добив на природен газ и газов кондензат, като компанията има лиценз за проучване и производство на въглеводородни суровини от находището "Поворотное". 

Не е изнесена информация  разлив на петрол във водите на Черно море, но опасността от близките военни действия създават реална опасност не само за пълен крах на летния сезон у нас, но и за екологична катастрофа в района.

Коментари

Новини Варна