IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:49 | 21 май 2015
Обновен: 10:49 | 15 май 2024

Източните страни имат силната нужда от подкрепа от ЕС, убеден Борисов

С останалите лидери от ЕНП се съгласихме, че трябва да се търси засилване на европейската сигурност, съобщи премиерът във фейсбук

По материала работи: Ставри Таргов
Източните страни имат силната нужда от подкрепа от ЕС, убеден Борисов

Събитията в Източна Европа са обсъдили лидерите от страните от Източното партньорство по време на срещата на ЕНП, съобщи на страницата си в социалната мрежа премиерът на България Бойко Борисов.

Фактите, които поставиха сериозни предизвикателства пред самата концепция за Източното партньорство и по-специално пред фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет са били обект на разговора в Рига.

"Новите развития в страните от тoзи регион доведоха до спешната необходимост да се засили политиката на Източното партньорство. С останалите лидери от ЕНП се съгласихме, че трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона.

Сега повече от всякога обществата от Източното партньорство, които са в подкрепа на интеграцията с Европейския съюз, се нуждаят от силна, активна и незабавна подкрепа от страна на ЕС.

Нашите позиции ще бъдат ясно заявени и защитавани по време на срещата на върха на Източното партньорство тази вечер в Рига, Латвия", гласи съобщението от страницата на премиера във Фейсбук, съобщава News.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна