IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:30 | 17 юли 2022
Обновен: 12:21 | 28 март 2024

Метаморфоза на стоките: Пиеш бира и плащаш с олио! (ВИДЕО)

Нетрадиционната мярка се прилага в бирария в Мюнхен

По материала работи: Слав Велев
Метаморфоза на стоките: Пиеш бира и плащаш с олио! (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага в бирария в Мюнхен, която е намерила начин да се справи с проблемните доставки на олио след началото на войната в Украйна.

Ръководството на Мюнхенската бирария предлага на любителите на бирата литър от любимата напитка за същото количество слънчогледово олио.

Бира за слънчогледово олио. Размяната се прави в мюнхенска бирария. Идеята се зародила, след като заведението започнало да изпитва трудности с набавянето на олио за готвене, а това поставило под въпрос предлагането на храна, като например любимите шницели.

"В магазините може да се купуват само малки количества. Когато ни трябват 30 литра олио на седмица, а имаме само 15, не можем да приготвяме шницели дълго време". - разказва управителят на бирарията Ерик Хофман.

Доставчиците не успяват да осигурят необходимите количества, тъй като, освен заведения, зареждат и ресторанти и търговци на едро.

"Кампанията е симпатична. Страхотна идея. И получаваме евтина бира", смята Мориц Балер, клиент на заведението.

Този клиент на бирарията купил 80 литра олио в Украйна по време на хуманитарна мисия, които сега разменя за осем каси бира по случай за партито за рождения си ден.

Литър бира в германските бирарии струва около 7 евро, докато литър олио е на цена 4,5 евро.

Много бързо бирарията успява да си набави 230 литра олио, но целта е поне 500 литра, за да може да обезпечи нормалното функциониране на кухнята до края на годината.

ВИДЕО гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна