IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
15:15 | 22 юли 2022
Обновен: 12:27 | 24 април 2024

Обръщаш колата си на ток и получаваш помощ от 3500 евро. У нас ли?

Идеята е ДВГ да остане в историята

По материала работи: Слав Велев
Обръщаш колата си на ток и получаваш помощ от 3500 евро. У нас ли?

Когато италианският парламент прие бюджета за настоящата година, в в него бяха заложени различни екологични инициативи, много от които свързани с електрическата мобилност. В частност, на Апенините се предвижда екологичен бонус, ако даден автомобил бъде конвертиран и от ДВГ премине към изцяло електрическо задвижване.

Според предложението на италианските власти, всеки (или почти всеки), който си превърне автомобила в електрически, ще получи възстановяване на сума от 3500 евро. Става въпрос за машини като миниванове за транспорт на хора, возила с повече от 8 седалки и ванове за транспорт на стоки (категории M1, M1G, M2, M2G, M3, M3G, N1 и N1G), пише AutoMedia.

При всички тези превозни средства, операцията по преобразуване в електромобили може да бъде подкрепена с държавно участие, равно на 60% от стойността на интервенцията до максимум 3500 евро. Към тази сума се добавя вноска, равна на 60% от разходите, свързани с пререгистрацията на автомобилите и други такси и налози.

За да кандидатстват за държавната подкрепа, собствениците, които са заменили конвенционалните двигатели на автомобилите си с електрически (от 10 ноември миналата година насам), трябва да се запишат в специална електронна платформа. Последната ще бъде активирана съвсем скоро.

Като цяло, италианските власти са отделили 14 милиона евро за новата екологична инициатива. В зависимост от наличните ресурси, предложението ще е в сила до края на тази година или до изчерпване на средствата по програмата.

Още интересни новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна