IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
14:30 | 25 юли 2022
Обновен: 08:45 | 23 април 2024

Когато в буря мълния порази кола – какво ли става? Вижте СНИМКИТЕ

Инцидентът с този Ford Super Duty е на остров Дейто в Южна Каролина

По материала работи: Слав Велев
Когато в буря мълния порази кола – какво ли става? Вижте СНИМКИТЕ

Това, което виждате на снимката, не е катастрофирал автомобил. Колкото и рядко да стават такива инциденти, все пак ги има – при силна буря мълния е ударила пикапа.

Добрата новина в случая е, че пораженията са само по колата. За собственика се съобщава, че по време на стихията на остров Дейто в Южна Каролина (САЩ) е работил наблизо в къща и машината е била просто паркирана. Както се вижда, камионът е почти напълно унищожен, информира, Motor1, пише AutoMedia.

По ирония на съдбата, когато Ford нарече първия електрически камион F-150 Lightning (светкавица), едва ли някой от компанията, предложил името, си е представял, че то буквално ще се стовари именно върху този модел.

Камионът е бил паркиран близо до дърво и според очевидци мълнията е ударила дървото, паднала е на земята и след това поразява камиона и го запалва. Смята се, че ако мълния улучи автомобил, ще е първо по покрива, ще премине по външната метална обвивка и след това през гумите до земята. Предполага се, че обикновено човек е по-защитен вътре в превозно средство по време буря и по-специално ако има светкавици. И трябва да избягва дървото като прикритие. Този инцидент обаче показва, че явно във всичко на този свят има изключения.

Ford Super Duty е серия тежкотоварни пикапи, произвеждани от Ford Motor Company от 1999 г. В момента актуално е четвъртото поколение на модела.

Коментари

Новини Варна