IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:15 | 30 юли 2022
Обновен: 10:56 | 17 април 2024

Захарова за "руската заплаха": Това са спекулации на Кирил Петков, политическа агония

"Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", заяви тя

По материала работи: Слав Велев
Захарова за "руската заплаха": Това са спекулации на Кирил Петков, политическа агония

Снимка: ДПА/БТА

Спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви това в коментар по повод изявленията на действащия български министър-председател Кирил Петков за "руската заплаха".

"С любопитство прочетохме споменатото от вас интервю на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", се казва в коментара.

"Спекулациите с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските "партньори", допълват от руското външно министерство, съобщава БГНЕС.

Подчертава се също, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва да ни налага своето мнение.

Коментари

Новини Варна