IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
15:45 | 20 октомври 2022
Обновен: 17:11 | 28 март 2024

Подпалиха хотел в Германия, превърнат в приют за украински бежанци

От март тази година там са настанени 14 граждани на Украйна

По материала работи: Слав Велев
Подпалиха хотел в Германия, превърнат в приют за украински бежанци

Снимка: dpa-international.com

Неизвестни подпалиха приют за украински бежанци, който се намира в германската община Грос-Щрьомкендорф.

Според Bild в сряда вечерта, 19 октомври, е избухнал пожар в приют за украински бежанци. В сградата на хотелския комплекс Schäfereck е създаден приют за вътрешно разселени лица, в който от март 2022 г. са настанени 14 граждани на Украйна.

Освен това, според Bild, трима служители на Международния комитет на Червения кръст са присъствали по време на пожара на територията на приюта. Пламъците бързо обхванали сламения покрив, който веднага пламнал. За щастие, според журналисти, няма пострадали при пожара.

"Според настоящата информация всичките 14 жители са невредими и са евакуирани. Нищо не се е случило и с трима служители на Червения кръст", каза говорител на германската комуна.

Полицията твърди, че причината за пожара в приюта за украински бежанци е умишлен палеж. В деня на инцидента служители на реда дойдоха в хотелския комплекс, защото някой е нарисувал свастика на входната табела. Bild отбелязва, че местната прокуратура е инструктирала полицията да установи точната причина за пожара като част от открито наказателно дело.

„Въз основа на дългогодишния ми опит като пожарникар предполагам, че пожарът е бил умишлено подпален“, каза областният ръководител Тино Шоман.

Превод: GlasNews

Коментари

Новини Варна