IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
15:20 | 24 ноември 2022
Обновен: 16:50 | 27 март 2024

Подло (безплатно) паркиране! Тарикат "зарежда" неелектрическа кола с въженце

Поне въжето е зелено в духа на зелената енергия

По материала работи: Слав Велев
Подло (безплатно) паркиране! Тарикат "зарежда" неелектрическа кола с въженце

Нямате електрическа кола, но искате да паркирате безплатно в центъра на града? Следвайки тази цел шофьор в Нидерландия се опита да измами системата, като имитира зареждане на неелектрически автомобил Volvo V70 с… обикновено въже на обществена станция, пише AutoMedia.

С електрически автомобил може да се паркира безплатно в различни градски центрове на Нидерландия, а зареждането понякога е и безплатно. Не са рядкост обаче случаи, когато местата за зареждане се блокират от автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Всъщност тарикатът е предвидил поне въжето да е зелено в духа на зелената енергия, но не е успял да прати за зелен хайвер бдителните полицаи. Случката е в град Миделбьорг, югозападна Нидерландия и бе разпространена в Instagram. Разбира се, такива случки не са честа практика, защото хитрината е твърде плоска, за да заблуди някой, но показва, че „народният гений“ не спи. Не е нужно човек да е експерт, за да не забележи, че такова старичко Volvo не е електрически автомобил.

Полицаите, заловили нарушителя споделят, че това е една от най-странните сцени, с които са се сблъсквали. Вероятно твърдо убеден, че идеята му ще проработи, шофьорът вързал едната страна на въжето към стълба за зареждане, а другия край напъхал в капачката на резервоара.

В коментари под информацията в социалните мрежи се казва, че ако хитрецът с Volvo-то е използвал истински електрически кабел, а не обикновено въже, може би е щяло да му се получи по-добре. Естествено, тарикатът е глобен, но не се съобщава размера на санкцията.

Още новини от света на автомобилите ще намерите на AutoMedia

Коментари

Новини Варна