IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:00 | 11 януари 2023
Обновен: 13:57 | 18 април 2024

Зеленски успокоява: Няма да има Трета световна война

"Украйна ще спре руската агресия на нашата земя", заяви украинският президент

По материала работи: Слав Велев
Зеленски успокоява: Няма да има Трета световна война

Снимка: БГНЕС

Трета световна война няма да има, това не е трилогия. Украйна ще може да спре руската агресия. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски към публиката на церемонията по връчването на филмовите награди "Златен глобус", предава РБК-Украйна.

Речта на държавния глава беше огласена от известния американски режисьор, продуцент, актьор и приятел на Украйна Шон Пен, а публиката подкрепи речта на Зеленски с бурни аплодисменти.

"Втората световна война все още не е приключила, но ситуацията се е променила, всеки знае кой ще спечели. Предстояха още битки и сълзи, тогава се появи наградата "Златен глобус", за да отличи най-добрите изпълнители от 1943 г. ... 2023 г. е, войната в Украйна все още не е приключила, но ситуацията се променя", отбеляза държавният глава, цитиран от "Фокус".

На свой ред президентът подчерта, че вече е ясно кой ще спечели тази война. Той отбеляза, че борбата на Украйна срещу руската инвазия символизира "борбата за правото на новите поколения да учат за войната само от филмите".

"Предстоят още битки и сълзи, но сега определено мога да кажа кой беше най-добрият миналата година, това сте вие. Свободните хора на свободният свят. Обединени около подкрепата на свободния украински народ в нашата съвместна борба за свобода... Няма да има Трета световна война, това не е трилогия. Украйна ще спре руската агресия на нашата земя", подчерта Зеленски.

Припомняме, че в традиционното си вечерно обръщение президентът Володимир Зеленски каза, че Руската федерация сега събира сили за нова ескалация. Той също така заяви, че на агресивните действия на Русия може да се противодейства с ново ниво на модерна военна техника, която Украйна може да получи от партньорите.

Коментари

Новини Варна