IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
08:00 | 25 юни 2023
Обновен: 22:04 | 29 април 2024

Пригожин напуска Русия, отива в Беларус

Срещу него и бойците му няма да бъдат повдигнати обвинения, потвърди Кремъл

По материала работи: Слав Велев
Пригожин напуска Русия, отива в Беларус

Ръководителят на ЧВК „Вагнер” Евгений Пригожин/Колаж: бТВ

Евгений Пригожин напуска Русия. Ръководителят на ЧВК „Вагнер” отива в Беларус. 

По-рано руският президент Владимир Путин  благодари по телефона на беларуския си колега Александър Лукашенко за свършената работа за разрешаване на ситуацията около частната военна компания "Вагнер", съобщиха от пресслужбата на беларуския президент, предаде ТАСС.

„Днес в 21 часа президентите на Беларус и Русия отново разговаряха по телефона. Президентът на Беларус информира подробно президента на Русия за резултатите от преговорите с ръководството на ЧВК „Вагнер“. Президентът на Русия подкрепи беларуския си колега и му благодари на за свършената работа“, се казва в съобщението.

Наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено, а той ще замине за Беларус. Това стана ясно от съобщение в канала на лидера на „Вагнер” в Telegram. Думите са на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

„Ситуацията беше решена без загуби. Постигната е договореност ЧВК „Вагнер” да се върне в лагерите. Някои от тях, ако желаят, ще сключат договори с Министерството на отбраната. Това се отнася за части, които не са участвали в бунта. Що се отнася до останалите бойци, никой няма да ги преследва, имайки предвид техните заслуги на фронта. Винаги сме уважавали техните подвизи”, подчертава Песков.

Коментари

Новини Варна