IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
14:15 | 14 август 2023
Обновен: 20:38 | 28 април 2024

Експлозия избухна в Черно море на 30 км от Дуранкулак (ВИДЕО)

Властите подозират взрив на руска морска мина

По материала работи: Слав Велев
Експлозия избухна в Черно море на 30 км от Дуранкулак (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: YouTube

Експлозия избухна в Черно море край румънски курорт, който се намира само на 30 километра от Дуранкулак.

Подводна експлозия разтърси района на кея пред хотел Forum в морския курорт Костинещ в понеделник сутринта около 9:00 часа. Няма ранени или смъртни случаи, съобщи Инспекторатът за управление на извънредни ситуации (ISU) на окръг Добруджа, цитиран от AGERPRES. Екип за първа помощ на ISU Добруджа със специална противопожарна кола и лодка RIB бързо беше изпратен на мястото и отцепи района.

По предварителни данни експлозията е причинена от морска мина. На мястото на инцидента действа екип от водолази, специализирани в унищожаването на взривни устройства.

В района на вълнолома Costinesti беше съобщено за втора дрейфираща мина, поради което екип от водолази на румънските ВМС за EOD беше извикан в посочения морски сектор, за да оцени ситуацията и да неутрализира устройството, съобщиха от пресслужбата на ВМС.  

Смята се, че се е взривила руска морска мина, каза говорителят на румънските военноморски сили полковник Корнелиу Павел, цитиран от телевизия Диджи24, предаде ДПА.

Според властите експлозията е станала във водата на кей близо до хотел. Очевидци казват, че са чули силен взрив, последван от черен дим.

От началото на руската инвазия в Украйна досега румънските военноморски сили са обезвредили 5 руски мини в Черно море.

Костинещ е популярна туристическа дестинация на румънския бряг на Черно море. Той е на около 30 километра северно от Дуранкулак.

Коментари

Новини Варна