IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:00 | 11 февруари 2024
Обновен: 21:35 | 26 април 2024

Израел откри тунели на „Хамас” под Агенцията на ООН

Това бил един от командните центрове на разузнаването на терористичната групировка

По материала работи: Слав Велев
Израел откри тунели на „Хамас” под Агенцията на ООН

Израелската армия обяви,че са открили тунели на „Хамас” под щаба на Организацията на ООН за палестинските бежанци. От мазето на сградата в Газа се влиза в цяла система от добре изградени тунели, казаха от армията, предаде NOVA.

Според Израел това е поредно доказателство, че Агенцията на ООН е подпомагала дейността на терористичната организация. Няколко държави, сред които основният спонсор на агенцията - Съединените щати, обявиха по-рано през годината, че спират финансирането.

Скандалът тогава избухна след подозрения, че няколко работници на агенцията са участвали в терористичния акт срещу Израел на 7-ми октомври.  

“Това е един от командните центрове на разузнаването на "Хамас". От тези подземия са управлявали много от бойните мисии. Тунелът е дълъг около 400 метра и се намира на дълбочина 20 метра. Над нас е централата на Агенцията на ООН", заяви Идо Арев, подполковник от израелската армия.

Коментари

Новини Варна