IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
16:05 | 8 юли 2015
Обновен: 12:34 | 23 април 2024

Екзекутираха мениджър на ферма заради измрели костенурки

Заповедта е дадена от севернокорейския лидер Ким Чен Ун

По материала работи: Златина Добрева
Екзекутираха мениджър на ферма заради измрели костенурки

Мениджърът на ферма за костенурки е бил екзекутиран по заповед на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, защото питомците били оставени с празни хранилки и недостатъчно вода, което довело до смъртта на много от бебетата им.

Ким Чен Ун посетил през май фермата за костенурки в Тедонган и отправил критики срещу работещите там за несправянето им с техните задължения да зареждат адекватно хранилките на животните, пише в. The Daily NK.

Мениджърът се опитал да обясни на държавния ръководител, че липсата на доставки се дължи на проблеми с електрозахранването, водоснабдяването и оборудването. Но Ким Чен Ун определил тези обяснения като "безсмислени жалби", посочва actualno.

По време на случилото се севернокорейски медии съобщили, че Ким бил разстроен от фиаското във фермата по отглеждане на сладководни омари от ракообразни, докарани преди две години. Официалният доклад след инспекцията на лидера определил неуспеха на работниците като "проява на некомпетентност, старомоден начин на мислене и безотговорeн стил на работа".

Станало известно, че малко след посещението на Ким мениджърът на фермата бил разстрелян, съобщава The Daily NK, като се позовава на различни източници.

Коментари

Новини Варна