IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:43 | 8 юли 2015
Обновен: 12:34 | 23 април 2024

Гърция отстъпи: Обещава пенсионна и данъчна реформа

Това е записано в искането за трета спасителна програма

По материала работи: manager
Гърция отстъпи: Обещава пенсионна и данъчна реформа

Гърция обещава да осъществи пенсионна и данъчна реформа още следващата седмица като първа стъпка, за да си осигури ново финансиране. Това е записано в официалното искане от Гърция за трета спасителна програма в рамките на Европейския стабилизационен механизъм, отправено днес към Еврогрупата, предаде агенция Ройтерс, пише dnes.bg.

"Вярваме, че държавите членки оценяват спешността на нашето искане за заем, като се има предвид уязвимостта на банковата ни система и недостига на разполагаема ликвидност", се казва в официалното искане на гръцкото финансово министерство.

Гърция е изпратила искането си тази сутрин, а до четвъртък вечерта трябва да го подкрепи с подробен план как правителството планира да реформира икономиката на страната и какви мерки ще предприеме в замяна на заеми, уточнява агенция Асошиейтед прес и допълва, че засега Гърция е представила мерките само в общи линии. Европейските лидери ще проведат среща в неделя, за да решат дали планът е достатъчно добър.

Коментари

Новини Варна