IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:49 | 10 юли 2015
Обновен: 12:36 | 23 април 2024

Гърци въведоха алтернативна валута

Името и е ТЕМ

По материала работи: Златина Добрева
Гърци въведоха алтернативна валута

Гърци в град Волос въведоха алтернативната валута ТЕМ, която им помага да пазаруват и да се снабдяват по преме на кризата, показа репортаж на Нова тв.
Системата съществува от 5 години и е създадена от пенсионерката Ангелики Йоаниу. С нея местните гърци си купуват почти всичко.

"Идвате в центъра с вещите си - вещи, които не са ви нужни вече или пък торта, която сте направили", разказват работещи там. "Когато дойде някой и си хареса нещо, го взема, като прехвърля средствата ТЕМ от неговата в сметката на центъра."

Някои от хората се включват в системата, като даряват от времето си, за да работят за други хора в нужда. После тези часове се обръщат в алтернативни пари.

Основателката на мрежата иска да разшири системата сега, за да помага на много хора, изпаднали в нужда. Ако се осъществи промяната, хората в града ще могат да плащат чрез алтернативната валута.

Коментари

Новини Варна