IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
20:28 | 2 август 2015
Обновен: 04:44 | 26 май 2024

Нов случай на лъв, убит от американец, разследват в Зимбабве

Арестуваха собственик на агенция за организиране на сафарита

По материала работи: Слав Велев
Нов случай на лъв, убит от американец, разследват в Зимбабве

Нов скандал с американски ловец, който не е имал разрешително да ловува и който вероятно е убил лъв, разтърси в Зимбабве, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите в страната. Днес беше арестуван Хидман Сибанда, собственик на агенцията за организиране на сафарита.
 

Арестът е извършен във връзка с американски клиент на агенцията, който през април е убил лъв. Подозира се, че американецът не е имал разрешително за ловуване на лъвове. Арестуваният шеф на агенцията за сафари сътрудничи на разследването. Правителството на Зимбабве съобщи и името на американеца и това е Ян Сисмар Сиески, роден в щата Пенсилвания. 
 

Правителството на Зимбабве нареди голяма проверка на целия ловен отрасъл в страната след смъртта на стария лъв с черна грива Сесил, обитател на природния резерват Хванге, който беше любимец на туристите. Той е бил убит извън резервата от американски стоматолог и почитател на лова на 1 юли. Лъвът е починал от рана, нанесена му с лък. Властите твърдят, че животното е било подмамено от ловеца извън резервата. След убийството на лъва Сесил, което предизвика възмущението на знаменитости като Бриджит Бардо и Арнолд Шварценегер, властите на Зимбабве вчера въведоха ограничения на лова на едри животни. Тези ограничения включват забрана за ловуване на такива животни в района на резервата Хванге.


БТА/fbr.bg

Коментари

Новини Варна