IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
14:00 | 3 август 2015
Обновен: 13:14 | 23 април 2024

Сирийски боен самолет се разби, десетки са убити и ранени

Машината е паднала в жилищен район на град Ариха

По материала работи: Деян Михайлов
Сирийски боен самолет се разби, десетки са убити и ранени

Десетки души бяха убити и ранени при въздушни удари, нанесени от сирийски боен самолет, който след това се разби в жилищен район в северозападния сирийски град Ариха, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Действащият във Великобритания Сирийски център за наблюдение правата на човека (СЦНПЧ) и местните координационни комитети не можаха да съобщят данни за жертвите днес, предаде АП. 

По предварителни данни, цитирани от ТАСС, са загинали 20 души, а най-малко 50 са ранени.  Причина за катастрофата е техническа повреда. Няма информация какво се е случило с пилота. Град Ариха някога беше бастион на правителството, но през май падна в ръцете на опозиционни бойци и на ислямски екстремисти.
СЦНПЧ и местните комитети съобщиха, че по време на катастрофата над града са били извършени нападения от военновъздушните сили на сирийския президент Башар Асад.
Сирийската гражданска война започна през март 2011 година. ООН съобщава, че във войната са загинали над 220 000 души и са ранени най-малко 1 милион, припомня АП.

Коментари

Новини Варна