IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
14:49 | 10 август 2015
Обновен: 05:16 | 3 май 2024

Най-умното дете на Острова – ромче

12-годишната Никол с IQ по-високо от това на Стивън Хокинг

По материала работи: Деян Михайлов
Най-умното дете на Острова – ромче

Дванадесетгодишна британка е най-умното дете на Острова. Никол Бар има коефициент на интелигентност 162, което е повече дори от този на Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн. Детето вече е член на сдружението МЕНСА, обединяващо хората в света с най-високо IQ.

Интересното за Никол, освен че е изключително умна, е че произхожда от семейство на британски роми. Тя живее с майка си в каравана в градчето Харлоу, недалеч от Лондон. Баща ѝ пък е чистач.

Родителите на Никол се гордеят с нея и разказват, че още от дете тя за секунди е нареждала пъзели, а на 10-годишна възраст вече решавала сложни математически задачи.

12-годишното момиче не отсъства от училище, а в свободното време освен да решава сложни математически уравнения, тя играе и в театрална група. Помага ѝ фактът, че има изключително добра памет.

"Постигнатото от Никол показва, че не е важно какъв е произходът ти", казва бащата на момичето и допълва на шега, че новината за интелигетността на детето му е илюстрация, че "ромската общност може да съобщава и хубави новини".

Коментари

Новини Варна