IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
18:55 | 23 август 2015
Обновен: 14:27 | 23 април 2024

Атентаторът от парижкия влак бил обикновен крадец

Клиентът ми е стъписан от обвиненията, заяви адвокатът на марокенеца

По материала работи: Борис Проданов
Атентаторът от парижкия влак бил обикновен крадец

Мароканецът Аюб ел Хазани, който преди два дни бе обезоръжен от пътници във влак от Амстердам до Париж, е стъписан от обвиненията в тероризъм и отрича да е стрелял. Той обяснява, че искал само да ограби пътниците, съобщи служебният адвокат Софи Давид, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

 

Хазани бил смаян, когато научил от нея, че има ранени. Твърдял, че не е откривал огън, че автоматът не проработил, а и незабавно бил обезоръжен. Силно учуден бил и от това, че европейските власи го подозират за ислямистки бунтовник.


"Той е стъписан от терористичните мотиви, които се приписват на деянието му", заяви адвокатката днес в интервю за телевизия Бе Еф Ем.


Тя разказа как го заварила бос, в бяла болнична риза и боксерки в полицейския участък в Арас, Северна Франция, където влакът спря след схватката с нападателя. При разпита Хазани казал, че намерил автомата "Калашников" в парк близо до железопътната гара Миди (Юг) в Брюксел , където имал навика да спи.


Няколко дни по-късно той решил да се качи на влак, за който разбрал от други бездомници, че ще бъде пълен с богати хора, пътуващи от Амстердам за Париж, и се надявал да си осигури прехрана чрез въоръжен грабеж, според твърденията му пред Софи Давид.

Коментари

Новини Варна