IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
17:54 | 24 август 2015
Обновен: 14:36 | 23 април 2024

Виена: Ситуацията в Македония е драматична

ЕС трябва да помогне в кризата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Виена: Ситуацията в Македония е драматична

Ситуацията в Македония е драматична, а страната е оставена сама да се справя с големия брой емигранти и затова ЕС трябва да й помогне. Това заяви Себастиян Курц, външен министър на Австрия, по време на посещението си в македонския град Гевгелия, предаде БГНЕС.
"Необходим е общ подход и не трябва по-нататък да се позволява в Македония да влизат нерегистрирани емигранти от Гърция. Европейският съюз най-накрая трябва да погледне и бежанския маршрут през Македония, а не само този в Италия", каза още Курц.
В същото време вътрешният министър на Македония Митко Чавков, който придружи австрийския дипломат, посочи, че само в събота в Гевгелия е имало наплив от 8000 бежанци, което представлява една трета от населението на града. Той допълни също, че с всеки изминал ден натискът на бежанците става все по-голям заради неконтролираното им влизане от Гърция.
"От гледна точка на сигурността успяваме да ги защитим от организирани групи и криминални мрежи, които ги прихващат и нелегално ги превозват до Сърбия", каза Чавков.

 

Коментари

Новини Варна