IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
18:17 | 24 август 2015
Обновен: 14:36 | 23 април 2024

Санкциите срещу Иран могат да паднат още следващата пролет

Това казва външният министър на Великобритания

По материала работи: Юлиян Атанасов
Санкциите срещу Иран могат да паднат още следващата пролет

 


Външният министър на Великобритания Филип Хамънд заяви, че очаква санкциите срещу Иран да започнат да се вдигат най-рано през следващата пролет. В интервю за агенция Ройтерс по време на посещението си в Техеран министърът заяви още, че работите по подготовката трябва да започнат преди вдигането на санкциите, за да могат чуждестранните инвестиции да навлязат в страната, пише БГНЕС.
В момента Хамънд е в близкоизточната страна по повод повторното отваряне на британското посолство в иранската столица. "Може да говорим за най-рано следващата пролет за започване на вдигането на санкциите", каза Хамънд.
По отношение на Сирия, където Иран има роля за подкрепата на президента Башар Асад, министърът заяви, че Лондон и Техеран все още имат фундаментални различия за бъдещето на сирийския лидер.
"Нещата, за които не сме съгласни, са свързани с ролята на един-единствен човек Башар Асад в този процес. Но важното е, че ние разговаряме по въпроса", допълни Хамънд. Той заяви още, че ако се търси политическо решение на конфликта, то Иран и Русия, която е друг поддръжник на Асад, трябва също да бъдат включени в процеса.
Британският дипломат допълни още, че иранският президент Хасан Рохани е изпратил силни сигнали за желание за диалог и Иран иска да открие нова страница в отношенията си с Великобритания.

Коментари

Новини Варна