IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
19:06 | 24 август 2015
Обновен: 21:20 | 7 май 2024

50 "изчезнали" подводници на Пхенян стряскат Сеул

Извеждането на подводници е най-голямото в региона от времената на Корейската война

По материала работи: Юлиян Атанасов
50 "изчезнали" подводници на Пхенян стряскат Сеул

Мистерията около 50 изчезнали севернокорейски подводници задълбочава безпокойството около заплахите на Пхенян за откриване на огън отвъд севернокорйската граница. Сеул вчера съобщи, че подводниците, които съставляват около 70% от подводния флот на Северна Корея, са напуснали пристанищата си на домуване и не могат да бъдат открити.
Разузнавателни самолети на САЩ и Южна Корея, както и военноморски съдове претърсиха вчера водите около източното и западното крайбрежие на Корейския полуостров за подводници. Военни представители коментираха, че извеждането на подводници е най-голямото в региона от времената на Корейската война, съобщи в. "Индипендънт", цитирани от БГНЕС.
Въпросът е дали 50-те подводници, от клас "Ромео" с водоизместимост 1400 т. и "Уиски" – 1000 т., имат заповеди да атакуват търговски или военни кораби, или само да бъдат използвани като демонстрация на мускули. "Никой не знае", заяви говорител на бойния южнокорейски флот. "Мобилизираме всичките си разузнавателни ресурси. " Загрижеността от неизвестното местоположение на подводниците засили безпокойството от удвояването от страна на северна Корея на тежката артилерия и други оръжия от тяхната страна на демилитаризираната зона., която разделя двете корейски държави от 1953 г.
 

Коментари

Новини Варна