IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
19:13 | 24 август 2015
Обновен: 14:37 | 23 април 2024

С какво висоговорителите на Сеул застрашаваха Пхенян

Музикалната част на предаванията по високоговорителите запознава военните на КНДР с творчеството на попгрупите в Южна Корея

По материала работи: Юлиян Атанасов
С какво висоговорителите на Сеул застрашаваха Пхенян


По граничните високоговорители Южна Корея пуска на севернокорейските военни своя поп музика, а не само подривна пропаганда, съобщи телевизия YTN, пише БГНЕС.
Заради тези високоговорители двете Кореи бяха изправени на ръба на военен сблъсък миналата седмица.
В пропагандните програми са включени 4 блока теми: предимствата на демократичната система, новини за развитието на Южна Корея, пропаганда на възстановяване на корейската общност, състоянието на обществото в Северна Корея от гледна точка на Сеул.
Музикалната част на предаванията по високоговорителите запознава военните на КНДР с творчеството на попгрупите в Южна Корея.
Целта на предаванията, както пояснява YTN, е да се покаже на севернокорейците, че светът около тях се е променил.
Южна Корея води пропагандната кампания от 11 високоворители. Предаванията се излъчват три пъти дневно с времетраене 2-4 часа.
След 11-годишно мълчание предаванията бяха възобновени по-рано този месец заради инцидент, при който южнокорейски войници се натъкнаха на мини в буферната зова, поставени от севернокорейски диверсанти.
Пхенян заплаши да ги унищожи с обстрели, ако Сеул не ги махне. Южна Корея отхвърли ултиматума. Двете страни дори се подложиха на артилерийски обстрели. Северът приведе армията си в максимална бойна готовност и обяви, че само чака заповед за нападение. Под натиска на международната общност двете страни започнаха преговори в събота, които още продължават.
Междувременно Югът обяви, че очаква извинение от Севера за инцидента с мините, но не е ясно дали ще спре високоговорителите, ако получи това извинение.
 

Коментари

Новини Варна