IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
21:05 | 24 август 2015
Обновен: 14:39 | 23 април 2024

Гръмна газопровод в Луганска област

Властите подозират терористичен акт

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гръмна газопровод в Луганска област

Взрив стана в участъка от магистралния газопровод Москва-Ставропол край град Ровенки, в украинската Луганска област. Една от версиите е, че това е терористичен акт, съобщи ТАСС, позовавайки се на сайта ЛуганскИнформЦентр.По данни на спасителите на мястото на експлозията по газопровода, който е с диаметър между 700 и 1000 мм, е избухнал пожар, като височината на пламъците достига 30 м.

Служители на министерството на извънредните ситуации на самопровъзгласилата се Луганска народна република и пристигналите на място специалисти от газовата служба са прекъснали подаването и изчакват да изгори намиращия се в тръбата газ.

От министерството отбелязаха, че няма пострадали, тъй като взривът е станал извън населени пунктове. В най-скоро време ще бъде направена експертиза. Една от версиите е случилото се да е терористичен акт, каза представител на ведомството.

 

Коментари

Новини Варна