IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
21:11 | 24 август 2015
Обновен: 12:24 | 3 май 2024

Двете Кореи се разбраха, засега

Преговорите между Южна и Северна Корея са завършили

По материала работи: Юлиян Атанасов
Двете Кореи се разбраха, засега


 

Южна и Северна Корея са прекъснали преговорите, целящи да разрешат кризата на полуострова, съобщава AFP, като се позовава на информация от властите в Сеул. Преговорите в граничния пункт Панмунджом са били прекратени малко преди 1 ч. сутринта (16 ч. UTC в понеделник). Представителите на Южна и Северна Корея са се споразумели КНДР да отмени състоянието на полувойна и да подновят преговорите в Сеул или Панмунджом колкото е възможно по-скоро, съобщава Yonhap.
От своя страна, Южна Корея се е ангажирала да прекрати излъчването на пропагандни съобщения към северната си съседка във вторник по обед.
По данни на Yonhap, севернокорейските преговарящи са изразили съжаление за инцидента с пострадалите от заложени в демилитаризираната зона мини южнокорейски войници, заради който започна кризата. Освен това двете корейски държави планират да проведат работна среща на Червения кръст в началото септември, на която ще се обсъжда как да бъдат събрани разделените от конфликта семейства.

Коментари

Новини Варна