IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:34 | 27 май 2014
Обновен: 07:58 | 24 април 2024

Българка става евродепутат от СИРИЗА

Българка става евродепутат от СИРИЗА

По материала работи: Златина Добрева
Българка става евродепутат от СИРИЗА

Гръцката партия СИРИЗА направи абсолютен фурор на изборите за Европейски парламент, спечелвайки 6 депутатски места, срещу 5 за "Нова демокрация" на премиера Андонис Самарас.
Един от евродепутатите на СИРИЗА ще е българка - Костадинка Кунева, на 6-о място в предизборната листа на партията. Тя разкрива, че кампанията й не е струвала и едно евро. "Успях да посетя само Националния театър в Атина, защото дойдоха да ме вземат. Влизам в Европарламента благодарение на обичта на хората, които оцениха моите възможности", казва Кунева.
"Напуснах България и дойдох в Гърция, защото ме притисна нуждата. Тръгнах от Гърция към Франция заради насилието и посегателството, упражнено над мен (преди време Кунева е залята с киселина). Сега ще разделям живота си между четири държави – Гърция, Франция, България и Белгия. Където и да съм, ще нося отговорността за това, което правя. Ще работя с българите, разбира се, стига да имаме еднакви цели и каузи".
СИРИЗА е основана през 2004 г. като коалиция на няколко леви и крайнолеви организации, най-голяма сред които е партията Коалиция на левите движения и екологията. След успеха си на изборите от май 2012 г., когато получава 16,8% от гласовете и става втора политическа сила, СИРИЗА се преобразува в партия, чийто лидер е Алексис Ципрас, пише БГНЕС.

Коментари

Новини Варна