IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
09:19 | 20 март 2015
Обновен: 12:13 | 27 април 2024

Художничка подарява пролетно настроение

Изложбата „Пристан на нежност“ ще бъде открита довечера в „Актив арт“

По материала работи: Златина Добрева
Художничка подарява пролетно настроение

Пролетна гама от цветове и настроение подарява на почитателите на изобразителното изкуство художничката Видка Липчева. Нейната изложба „Пристан на нежност“ ще бъде открита довечера от 18 ч. в галерия „Актив арт“. Експозицията е събрала творби акварел, маслена техника и текстили. „Човешкият дух се нуждае от истинска красота дори повече, отколкото от хляб“, казва авторката.     
Видка Липчева е родена през 1963 г. Завършила е специалност „Текстил“ в Сливенската художествена гимназия през 1982 г. Работи в областта на художествения текстил, маслото, акварела, рисунката и батика. Темата за женския образ е основна в акварела на авторката, като тя е намерила своя техника за рисуване на женския образ и върху ръчна хартия. Има участия в много общи представяния, а това е шестата поред самостоятелна изложба. В галерия “Актив Арт” гостува за втори път. Нейни произведения са собственост на наши колекции и на колекции зад граница. Живее и работи в Несебър.

Коментари

Новини Варна