IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
11:23 | 7 април 2015
Обновен: 23:09 | 27 април 2024

Излагат великденски декорации на благотворителен базар

Произведенията са от кръжок по арт-терапия на хора с увреден слух

По материала работи: Златина Добрева
Излагат великденски декорации на благотворителен базар

Пролетно и празнично настроение създават експонатите от благотворителния базар, организиран от Съюза на глухите в България и фондация „Съпричастие“. Произведенията, изработени от хора с увреден слух ще бъдат изложени във фоайето на община Варна.
„Хората, които работят в местната администрация са най-големите почитатели на нашите прояви и винаги подхождат с интерес към творенията ни“ – сподели за „Черно море“ Снежана Карагьозова от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреден слух.
Благотворителният базар ще бъде открит утре, 8 април от 11 часа. Организаторите се надяват, че голяма част от експонатите ще бъдат разпродадени в рамките на деня. Събраните средства са предназначени за Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреден слух. Негови представители, включени в кръжока по арт-терапия са автори на произведенията, изложени на базара. „Няма да има два еднакви експоната, всички сувенири са изработени от различни хора и са уникални. Всеки според вдъхновението си е подбрал материала, с който да работи – черупки от яйца, плат, бои, цветя, различни декоративни елементи“ – разказа още Снежана Карагьозова.
Сигурно е едно – сувенирите в благотворителния базар са цветни и весели и ще създадат много празнично настроение във всеки дом в навечерието на Великден.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна