IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
09:09 | 8 април 2015
Обновен: 18:40 | 24 април 2024

Конкурс „Музиката, моето вдъхновение“ прави Музикалното

Проявата е на 25 април

По материала работи: Златина Добрева
Конкурс „Музиката, моето вдъхновение“ прави Музикалното

Първи експериментален конкурс по изобразително изкуство „Музиката, моето вдъхновение“ организира този месец НУИ „Добри Христов“. Проявата ще се реализира по идея на Татяна Капричева.
В статута на конкурса е записано, че става дума за нетрадиционно конкурсно начало, без предварително зададена тема или модел. Музиката е провокиращата отправна точка за творчество. Идеята е да се стимулират нови качества в творческия процес и участниците: спонтанност, асоциативност, импровизация и свобода в образността и конфигурацията в усвояването на платното, под непосредственото звучене на селектирана музика.
В конкурса могат да участват ученици от пети до дванадесети клас на НУИ „Д. Христов”. Журито се състои от трима представители: двама експерти по изобразително изкуство и един експерт по музикални дисциплини. Комисията селектира най-добрите рисунки за представянето им в изложба.
Проявата е на 25 април, събота, от 13 ч.
Ще се рисува под звуците на специално селектирана класическа музика от различни епохи, продължителността е 60 минути.
Участниците се разделят в три възрастови групи: 5 ,6 и 7 клас, 8, 9 и 10 клас, 11 и 12 клас.

Коментари

Новини Варна