IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
09:17 | 9 април 2015
Обновен: 18:40 | 24 април 2024

Грозното пате с Поли Генова ще долети и до Варна

Спектакълът ще се реализира със съдействието на община Варна и ще бъде представен пред публика, в която преобладават деца със специални образователни потребности

По материала работи: Златина Добрева
Грозното пате с Поли Генова ще долети и до Варна

За ония, които ценят и харесват поппевицата Поли Генова, нейните превъплъщения в ролята на актриса не изненадват. Освен че е надарена с прекрасен глас, Поли има невероятно излъчване и умее да пленява – с визия, с цялостно поведение и с майсторско сценично присъствие. Затова появата й в нов спектакъл се приема като нещо нормално. Този път Поли влиза в ролята на грозното патенце, мюзикъл, направен по произведението на великия разказвач Ханс Кристиан Андерсен. И в това няма нищо случайно - през 2015-а светът отбелязва 210 г. от рождението на писателя. Музиката на приказния спектакъл е дело на композитора Марио Балтаджиев, автор на един от най-популярните и обичани мюзикъли у нас - "Аладин". Режисурата е поверена на Надя Асенова, а либретото и текстът – на Иван Ангелов. Хореографията е на Татяна Янева. Дизайнер на невероятните костюми е Антоанета Попова. Сценографията е на Кънчо Касабов.
Любопитен момент е, че цигулката „Амати“ на световноизвестния български цигулар Васко Василев ще свири и в „Грозното пате“. Цигуларят лично е предложил на композитора и продуцент Марио Балтаджиев да изсвири една от вълнуващите музикални партии в „Грозното пате“ –  “Три минути“, изпята от Поли Генова.
Композиторът написал нотите и ги изпратил в Испания. Василев с огромно удоволствие ги изсвирил и записал парчето.
Да си различен, не е престъпление. Всеки е красив посвоему и трябва да бъде приеман такъв, какъвто е. Всеки носи своя талант. Един ден грозното патенце до вас може да се окаже красив лебед. Това ни казват и изпяват от сцената Поли Генова, Ненчо Балабанов, Цветелин Павлов, Яница Маслинкова, Марина Драгомирецкая, Камен Иванов и Атанас Чопов.
Премиерните представления на мюзикъла са на 25 и 26 април в столицата, а за първи път извън София спектакълът ще бъде показан във Варна – на 4 юни във ФКЦ. За пръв път  "Грозното пате" ще бъде представено пред публика, в която преобладават деца със специални образователни потребности, като идеята на организаторите е  чрез посланията в мюзикъла, изведени изцяло чрез авторски песни,  да се стимулира  развитието на потенциала на всяка отделна личност.
Представянето на мюзикъла ще се осъществи благодарение на съдействието и ползотворното партньорство на община Варна - Европейска младежка столица 2017.

Коментари

Новини Варна