IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
13:49 | 9 април 2015
Обновен: 18:41 | 24 април 2024

Деца в риск посветиха постановка на добрината

Повествованието напомня басня, в която се разказва за различни животни, които си помагат и се обичат, но посланието е насочено към всички хора в публиката

По материала работи: Златина Добрева
Деца в риск посветиха постановка на добрината

Повече от месец децата от Центъра за обществена подкрепа подготвяха великденската си постановка. „Темата е добрината и взаимната помощ и подкрепа. Героите са животни, но посланието е насочено към хората, с което повествованието напомня поучителна басня“, разказа за „Черно море“ Румяна Йорданова, управител на Центъра.
Децата сами са изработили не само симпатичните персонажи, но дори декорите и завесите за постановката. За подготовката на представлението им е помогнал специален педагог, който работи с тях по програмата за развитие на социални умения.
Близо 30 деца на възраст от 5 до 14 г. са се включили в работата около представлението. На сцената в ролята на кукловоди са десет от тях. В публиката бяха техните приятели от Центъра, както и родителите на всички деца. „Много държахме да поканим на представлението и родители, за да се убедят те в способностите на децата си“ – подчерта Румяна Йорданова.
 В края на програмата всички дружно се веселиха и си разменяха боядисани великденски яйца и козунаци. Доброто и приятелството между животните на сцената се пренесе и между децата, както трябва да се случва с поуките от всяка една басня.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна