IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
17:05 | 9 април 2015
Обновен: 18:41 | 24 април 2024

„Усмивката в детството“ вдъхновява малки художници

Творби за конкурса на фондация „Св. Св. Константин и Елена“ могат да се подават до 8 май

По материала работи: Златина Добрева
„Усмивката в детството“ вдъхновява малки художници

„Усмивката в детството“ е тазгодишната тема на станалата вече традиционна надпревара за любители на рисуването от 7 до 14 години, организирана от фондация „Св. Св. Константин и Елена”. В конкурса ще се включат малки художници от цялата страна, които могат да подават творбите си до 8 май. Произведенията трябва да се изпратят на адреса на фондацията във Варна, придружени с данни за автора – трите имена, електронен и пощенски адрес, дата на раждане и телефон за контакт със семейството на детето. Творбите трябва да са с размер А4, нарисувани с моливи, пастели, темперни или акварелни бои. Всички допуснати до конкурса рисунки ще бъдат публикувани във Фейсбук.

Авторитетно жури от специалисти ще излъчи победителите. Предвидени са награди за първите три най-добри рисунки – почетен плакет и грамоти, както и комплекти с художнически материали. Интернет гласуване ще определи още една риснука – победител на публиката. Имената на отличените автори ще бъдат известни на 25 май 2015 година.

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” ще излъчи и една своя специална награда. Тя ще бъде обявена на 22 май по време на детски празник в к.к. "Св. Св. Константин и Елена".

Конкурсът за детски рисунки е втората инициатива, организирана от „Св. Св. Константин и Елена” в началото на пролетта. На Международния ден на детската книга – 2 април, когато е роден и разказвачът на приказки Ханс Кристиян Андерсен, Фондацията изненада с индивидуални подаръци децата от домовете „Другарче”, „Княгиня Надежда” във Варна и ПУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня.

 

Коментари

Новини Варна