IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
13:40 | 17 април 2015
Обновен: 18:47 | 24 април 2024

Салса ще загрее аулата на Икономическия

Концертът е на 21 април от 18 ч

По материала работи: Юлиян Атанасов
Салса ще загрее аулата на Икономическия

Салса и латино ритми ще загреят голямата аула на Икономическия университет. С концерт на 21 април от 18 ч ще се представи единствената по рода си салса формация у нас „Тумбаито“. Калин Вельов и компания обещават на публиката една истинска танцувална вечер, наситена с екзотиката, ритмиката и инструментариума на африканския, кубинския и латиноамериканския фолклор.
Салса формацията е подготвила за варненската публика специално подбран репертоар, в който са включени песни на Buena Vista Social Club, световни евъргрийни в латино аранжимент, авторски композиции, както и кавъри на най-популярните български песни от 60-те и 70-те години на 20-ти век.
За  9-те години от своето съществуване „Тумбаито“ успяха с огромен успех да популяризират не само в България, но също на Балканите и в Европа всички познати разновидности на латино музиката. Музикантите от салса бандата имат зад гърба си концерти със световно известните Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales, както и участия в клубове на международни салса фестивали в България, Румъния, Турция, Македония и Кипър.
„Тумбаито“ гостува във Варна по покана на директора на Международния музикален фестивал „Откритие 2015“ Доно Цветков. Концертът е част от съпътстващата програма на тазгодишното 24-то издание на поп-феста и се осъществява с подкрепата на Икономическия университет – Варна.
 

Коментари

Новини Варна