IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
14:30 | 24 юли 2021
Обновен: 01:18 | 26 април 2024

Музикално-историческа разходка в концерт: Варна - 100 г. курортен град

В това първо издание ще бъдат представени Александър Кръстев, Добри Христов и Милко Коларов

По материала работи: Слав Велев
Музикално-историческа разходка в концерт: Варна - 100 г. курортен град

Музикално-историческа разходка в концерт, посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град ще се проведе на 25 юли 2021 от 21.00 на откритата Лятна сцена „Зад Театъра. Концертът с интригуващото заглавие „Варна, музиката и морето“ е организиран от Клуб Юнеско Варна, с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна и е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. С мисълта за забележителното събитие, което поставя Варна на туристическата карта на света, е изградена и програмата на концерта, разказва инициаторът Гео Чобанов. Основен фокус на проекта, който предвижда още няколко концерта, са композиторите, свързани трайно с духовния живот на Варна. В това първо издание ще бъдат представени Александър Кръстев, Добри Христов и Милко Коларов.

Към тази музикална разходка от миналото към настоящето ще се присъедини писателят краевед Християн Облаков, който ще представи интересни страни от архитектурната история на Варна и израстването й като световна туристическа дестинация.

Всичко това ще превърнат в емоционално преживяване за Варна, музиката и морето солистите на Държавна опера Варна Даниела Димова - сопран, Вяра Железова - мецосопран,  Валерий Георгиев - тенор, Гео Чобанов – бас и пианистите  Жанета Бенун и Руслан Павлов. Няма нищо по-хубаво от това да живееш във Варна, да имаш най-хубавото море с най-хубавата Морска градина, да твориш и да се радваш на изкуството, заедно с най-хубавата публика, обобщава от името на всички участници в концерта Валерий Георгиев - един от петимата тенори в Карузо Гала, която неотдавна изправи на крака публиката във Варна и Пловдив.

Коментари

Новини Варна