IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
11:43 | 12 май 2015
Обновен: 19:02 | 24 април 2024

Изложба представя взаимоотношенията между човека и природата

Творбите на Надя Антова са част от „Откритие 2015“

По материала работи: Златина Добрева
Изложба представя взаимоотношенията между човека и природата

Изложба ще съпътства програмата на Международния музикален фестивал "Откритие". Присъединявайки се към темата авторката Надя Антова представя самостоятелна изложба, в която експонира сюжети, решения на художествени задачи и експерименти в изразните средства, които налага като своя стилистика.
Скулптурите са изработени от траен материал бронз, експонирани върху постаменти, изработени и полирани от черен гранит и мрамор.


Пластиките принадлежат към жанра на камерната, бутикова скулптура в стила на повествователното изкуство или пластичния разказ. Поставените теми са свързани с природни аномалии и анатомични особености, понякога граничещи с абсурда. От там са изведени и преднамерените несъответстия във вътрешните обеми на художественото произведение. Взаимоотношенията между човек и природа са вплетени в мащаб с логично невъзможна визия. Заглавията на скулптурите са своеобразно обобщение, резултат и точка на разработената тема.

Рисунките - основния мотив в тях е психологическия подход към портрета и голото тяло. Вариативността на графичните техники съответства максимално на всяка тема.

"Представям моите търсения и открития както в ефирността и лекотата на ескиза, така и в задълбочения поглед към портретната рисунка и класическия графичен етюд" - споделя авторката.

Надежда Антова е на 35 г. Завършила  е специалност „Изящни изкуства“ в Националното училище по изкуства „Добри Христов“ – Варна. Художник е на два учебни филма, има опит в сценографията и сценичния грим. На 15 декември 2010 г. открива първата си самостоятелна изложба – скулптура в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, на която представя 17 свои скулптури от бронз, стъкло, керамика и полускъпоценни камъни. От 2010 г. е преподавател по скулптура в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“- Варна.
 

Изложбата на „Откритие 2015“, която ще представи творбите на Надя Антова, ще бъде открита на  14 май от 18 ч. в галерия "Актив Арт".

Коментари

Новини Варна