IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
16:07 | 13 май 2015
Обновен: 19:02 | 24 април 2024

Учим как се правят морски възли в Нощта на музеите

Военноморският музей ще посреща гости от 10 до 24 ч.

По материала работи: Златина Добрева
Учим как се правят морски възли в Нощта на музеите

Със своя програма Военноморският музей във Варна ще отбележи Нощта на музеите на 16 май. Тогава музеят ще отвори врати безплатно за гражданите и гостите на града – от 10 до 24 ч.


Начало на вечерта ще бъде дадено в 18 ч. със салют от корабно оръдие – възстановка на клуб „Миноносец „Дръзки”. В часовете до полунощ ще чуем изпълненията на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов - с начало 18 ч. В „Училището за моряци” с клуб „Миноносец „Дръзки” ще ни предложат начална морска подготовка – връзване на морски възли и мятане на хвъргало, а членовете на дружество „Осми Приморски полк” ще ни запознаят с униформите и въоръжението на българския воин през вековете. На малките ще бъдат предложени приятни минути с тематични пъзели.

В 21,30 ч. в залата за временни изложби ще бъде представен документалният филм „Генералът във фрак”, посветен на генерал Владимир Стойчев – участник в четири войни, воин, пълководец, дипломат и деец на международното олимпийско движение. В централната зала на втория етаж може да проследите видео презентацията на събраните кадри от инициативата „Моят фотоспомен в музея”.

Коментари

Новини Варна