IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
09:53 | 2 юни 2015
Обновен: 01:02 | 9 май 2024

Варненски таланти получиха музикални награди на „Вълшебни ритми“

Сред отличените 15 ученици са от НУИ „Добри Христов“

По материала работи: Златина Добрева
Варненски таланти получиха музикални награди на „Вълшебни ритми“

Известни са наградените музикални таланти на XIII национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави "Вълшебни ритми" в Нови пазар. Той представя едни от най-добрите млади музиканти в България. Сред отличените 15 ученици са от НУИ „Добри Христов“.

Носители на първа награда в категорията "Гайда" са две деца - Александър Тодоров от VII б клас с ръководител Д. Георгиев и Милен Герчев от IX б с ръководител Н. Царев.

Втората награда грабнаха три момчета - Мартин Тодоров от IX а клас, Давид Цветков от XII б и Йордан Нейчев от XI б. Йордан спечели и едногодишна стипендия за дарование. И тримата наградени са възпитаници на Н. Царев.

Цветомир Тотев, ученик в IX а клас, е отличен с третата награда.
Със специални призове са Никола Георгиев и Радослав Василев от от XI б.

Поощрение са получили Кристиян Дянков, Цеко Драголов и Станислав Недялков в категория „Гайда“. Милен Герчев и Александър Тодоров са поощрени в раздел „Родопска гайда“.

В раздел "Дует гайди" победители са Милен Герчев и Цветомир Тотев от IX б клас. Първото място зае и гайдарският оркестър с ръководител  Д. Железов.
Ренета Христова

Коментари

Новини Варна