IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
09:13 | 4 юни 2015
Обновен: 19:10 | 24 април 2024

Гледаме сателитна прожекция от Лондон на „Варненско лято“

Носителят на „Аскеер 2015“ Герасим Георгиев – Геро, блесва в „Семеен албум“

По материала работи: Златина Добрева
Гледаме сателитна прожекция от Лондон на „Варненско лято“

Две излъчвания на живо от Лондон ще бележат днешния четвърти ден от Международния театрален фестивал „Варненско лято“. От 16 и от 19 ч. в зала „Европа“ на Фестивалния и конгресен център почитателите на изкуството ще имат възможността да видят „За мишките и хората“ от Джон Стайнбек. В ролите ще видим Крис О'Дауд, Джеймс Франко, Джим Нортън, Лейтън Мийстър. Спектакълът е на английски със субтитри на български език.

Номинираният за „Оскар“ и носител на наградата „Златен глобус“ театрален и киноактьор Джеймс Франко и номинираният за наградата „Тони“ Крис О‘Дауд правят завладяващи превъплъщения в драматизацията на знаменитата повест на Нобеловия лауреат Джон Стайнбек „За мишките и хората“.

Тя постига успех още с появата си през 1937 г. и представлява разказ за трудностите и приятелството на двама мигриращи работници по време на Голямата депресия в Калифорния. Джеймс Франко играе мечтателя Джордж, който бащински закриля едрия и тромав Лени (Крис О‘Дауд) – той е умствено изостанал и не познава своята сила. Режисьорът Ана Д. Шапиро изгражда забележителна интерпретация на драматизацията на Стайнбек, постигайки разтърсващ портрет на американския дух и сърцераздирателно свидетелство за силата на приятелството. Хитовата продукция на легендарния Лонгейкър тиътър на Бродуей е заснета от екип на Британския национален театър и става част от неговата програма за сателитни прожекции в киносалони по цял свят.

От 19,30 ч. днес на сцена „Филиал“ е пиесата на Младежкия театър „Семеен албум“ на режисьора Малин Кръстев. В нея ще видим наградения с „Аскеер 2015“ за водеща мъжка роля Герасим Георгиев – Геро. Участват още Искра Донова и Владимир Пенев.
Пиесата е драматургичен дебют на известния актьор Малин Кръстев. Написана през 1997 г., тя едва днес достига до своята премиера под режисурата на самия автор.

Сис и Пони са двама братя, които живеят заедно след отдавнашната смърт на родителите си. Ежедневните им отношения са пропити от еднообразието и досадата от общото им съжителство често се изразява в безсмислени спорове. Една сутрин в проливния дъжд в къщата им пристига млада жена, която иска да се скрие от пороя. Между тримата се завързва интересна ситуация, в която изплуват темите за самотата, нуждата от връзка с друго човешко същество, но и за кратката среща, в която мечтата за близост се осъществява и променя всичко. Младата жена обаче не е просто непозната и носи със себе си тайна за разкриване...
На Основна сцена от 19,30 ч. е второто представление в рамките на фестивала на „Йерма“ – постановка на Театъра на Българската армия.

 

Коментари

Новини Варна