IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
08:55 | 11 юни 2015
Обновен: 19:14 | 24 април 2024

Теди Москов представя „Каквато ти ме искаш“

Пиесата ще се играе в рамките на приключващия днес XXIII международен театрален фестивал „Варненско лято“

По материала работи: Златина Добрева
Теди Москов представя „Каквато ти ме искаш“

В последната седмица почитателите на театъра не спират да коментират оттеглянето на Теди Москов. Режисьорът, който има сериозна зрителска аудитория и се радва на голямо признание, обяви категорично, че спира с големите проекти. „Ще пиша сценарии“, каза Москов.

Колкото и да се коментират причините за решението му, той самият най-добре знае какво му коства това. Особено за човек като него, който е оставил трайна диря в съвременното българско изкуство. Доказателство за това е и фактът, че последният му проект „Улицата“ пълни безапелационно НДК. За варненската публика и гостите на града е шанс да видят още нещо, излязло изпод режисьорската палка на Теди. Още повече че съвместно с трупата на Държавния куклен театър – Варна, в последните години Теди Москов реализира няколко много успешни проекта – постановките за възрастни „Професия лъжец“, „Възгледите на един пън“, „Красотата спи“.

В рамките на приключващия днес 23-ти международен театрален фестивал „Варненско лято“ от 19,30 ч. на сцена „Филиал“ ще се играе пиесата на НТ „Иван Вазов“ – „Каквато ти ме искаш“. Тя е отличена с награда „Икар 2015“ на САБ за най-добро представление и за сценографска среда. Москов взе и „Аскеер 2015“ за режисура.

Пиесата е на италианския писател Луиджи Пирандело, костюмите са на Свила Величкова, а композитор е Антони Дончев.
Участват: Снежина Петрова, Стоян Алексиев, Илиана Коджабашева, Никола Додов, Марин Янев, Жорета Николова, Цветан Алексиев, Вяра Табакова, Любен Петкашев, Сава Драгунчев и Елена Телбис.

На сцената на Държавния куклен театър от 17 ч. днес е постановката на Учебния театър при НАТФИЗ „Любов и информация“. Режисьор е проф. Снежина Танковска.


На Основна сцена от 19 ч. е второто представление на „Антигона“ на режисьора Иван Добчев, а в Градската художествена галерия от 21,15 ч. започва концертът „Ганчев бенд и приятели“ със специалното участие на Стефан Вълдобрев.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна