IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
08:56 | 15 юни 2015
Обновен: 20:26 | 30 август 2024

„Джурасик свят” спечели за 3 дни 500 милиона долара

Юнивърсъл поеха огромен риск с режисьора Тревъроу

По материала работи: Деян Михайлов
„Джурасик свят” спечели за 3 дни 500 милиона долара

С поверяването на „Джурасик свят” на новобранец като Колин Тревъроу Юнивърсъл поеха огромен риск, защото въпреки че 38-годишният режисьор беше показал потенциала си в единствения си дотогава игрален филм „Сигурността не е гарантирана, за него той беше разполагал с бюджет от едва 750 000 долара. „Джурасик свят” струва 150 млн. долара и е продължение на един от най-важните филми в историята на студиото. 


Тревъроу не само се справи, разби всички предварителни очаквания. В премиерният си уикенд в САЩ, филмът донесе печалби от 204 милиона долара, като по този начин се нареди на второ място по този показател, след „Отмъстителите“. С приходите по целия свят „Джурасик свят” мина котата от половин милиард.


Очаква се това да е третият филм през тази година, който да мине границата от 1 милиард долара приходи, след като това направиха „Бързи и Яростни 7“ и „Отмъстителите 2“.

 

Коментари

Новини Варна