IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
11:23 | 18 юни 2015
Обновен: 19:19 | 24 април 2024

На грандиозен концерт-спектакъл на „Любовта е лудост“ ще аплодираме родни кинозвезди

23-тото издание на проявата започва на 21 август

По материала работи: Златина Добрева
На кинофестивала „Любовта е лудост“ публиката аплодира горещо „Българска рапсодия“

Макар до киномаратона „Любовта е лудост“ да има още доста време, почитателите на седмото изкуство на тазгодишния международен кинофестивал вече тръпнат в очакване. Както „Черно море“ вече писа, 23-тото издание на проявата ще се проведе от 21 до 30 август, а на екран ще видим повече от 90 филма.


Както повелява традицията от последните години, родните звезди няма да бъдат само на екрана. Този път освен на червената пътека за официалното откриване и в салона варненци ще могат да ги видят и на сцената – в специалния концерт-спектакъл „100 години българско кино“, който ще съчетава кино, музика и участие на живо на десетки любими български актьори и филмови творци.


Както и през последните две години ще бъдат представени любими на зрителите заглавия от Златния фонд на българското кино. Две от панорамите ще са посветени на творчеството на двама от най-забележителните български сценаристи - Валери Петров (In memoriam) и  Георги Мишев (80 години). Те ще бъдат прожектирани с вход свободен в зала “Пленарна“ на община Варна. Преди 7 от тях зрителите ще могат да се срещнат и разговарят и с част от техните автори.

 

 

Коментари

Новини Варна