Варна 14°
fallback
Култура
15:21 | 21 ноември 2016
Обновен: 09:25 | 5 май 2024

Университетски фолклорни състави мерят сили във Варна

Вторият национален фестивал „Срещи на приятелството“ започва на 24 ноември

По материала работи: Пламен Янков

Университетски фолклорни състави от цялата страна ще премерят сили във Варна по време на втория национален фестивал „Срещи на приятелството“. Той започва на 24 ноември (четвъртък). Откриването е в 19:00 ч. в Аулата на ИУ-Варна. 

Танцовата надпревара ще е между фолклорните ансамбли на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Академичен танцов театър при ВСУ, Лесотехнически университет – София, Фолклорен ансамбъл "Гергана" при ИУ-Варна, Ансамбъл на ЮЗУ – Благоевград, Ансамбъл за народни танци към Медицинския университет- Варна и др. 

 

В периода от 24 до 27 ноември 2016 г. участниците ще имат възможност да покажат своето изкуство на три сцени в града – Аулата на Икономически университет – Варна, читалище "Отец Паисий" и читалище "П. Р. Славейков". Входът на проявите е свободен.

Фестивалът от една страна ще даде възможност за изява на студенти, които се занимават с фолклор, но и ще създаде условия за трайни творчески контакти. Приоритет на проявата е съхраняване на българската културна идентичност и приобщаване на младото поколение към фолклорното танцово изкуство. 

Организатори на фестивала са Студентският съвет към ИУ-Варна и фолклорният ансамбъл на университета, както и общинската дирекция "Образование и младежки дейности". Проявата е във връзка с #Варна 2017.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback