Варна 15°
fallback
Култура
12:47 | 29 ноември 2016
Обновен: 22:09 | 24 април 2024

Стоянка Мутафова: Мислехте, че съм умряла? Не съм!

Актрисата била оперирана снощи, като й е сложен стент

По материала работи: Борис Проданов

“Мислехте, че съм умряла? Ха! Ама я още не съм!“ - това заяви пред в. "24 часа" от болничната си стая актрисата Стоянка Мутафова.

Вчера следобед тя е почувствала сърдечна слабост и нейни близки веднага са я откарали в болницата. Дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева, съобщи, че майка й е била оперирана снощи, като й е сложен стент.

„Бях сама. Муки я нямаше. Готвех се за пътуването за гастрола в Пловдив. Там, в банята, съм си сложила някои неща, пране до съхне, протегнах си ръката да ги взема, изтръпна ми палеца, после ръката, после ми се изви целият гръб... Хайде, Стояно, казах си, това е инфаркт. Точно така започна при Нейчо (покойният й съпруг – б.р.). Такива бяха симптомите. Малко преди това му целувах снимката. Сякаш беше знак отгоре! Вземай ме при себе си, където и да те има, казах му“, разказа 94-годишната актриса.

В това време в дома на Стоянка Мутафова пристигнала актрисата Ирен Кривошиева, за да тръгнат заедно за гастрол. Тя организира транспортирането на Мутафова до болницата.

„Абе, инфаркт май си беше, ама съвсем, съвсем мъничък и лекичък“, шегува се Стоянка Мутафова.

Тя е настанена в самостоятелна стая и казва, че се чувства добре. От лечебното заведение съобщиха, че актрисата ще остане още няколко дни при тях за наблюдение.

 

Още по темата: Стоянка Мутафова е добре – шегува се, пита кога ще е пак на сцена

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback