IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:17 | 3 октомври 2017
Обновен: 03:08 | 25 април 2024

И през есента продължава записването за начално обучение по спорт

Инициативата е целогодишна, графиците се изготвят от клубовете по места

По материала работи: Пламен Янков
И през есента продължава записването за начално обучение по спорт

И през есента продължава записването за общинската програма за начално обучение по различни видове спорт за деца. Инициативата е целогодишна, а записването става на място при организаторите, на спортните обекти. Програмата е предвидена за деца над 6-годишна възраст.  „Интересът е голям.  Стремим се да не връщаме деца. Понякога те или техните родители имат предпочитание към определен клуб или треньор и поради тази причина е възможно да се наложи да изчакат до формирането на следващия график. Числеността на групите се определя съобразно спецификата на спорта. По ветроходство например са от по 5-6 деца, по плуване от 12“ – разказа директорът на общинската дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров в студиото на сутрешния блок на телевизия „Черно море“ – „Утро в нашия град“, с водещ Иван Барбов. Според наблюденията му до момента най-голям е интересът към плуването и тениса на корт.

 

Начално обучение по спорт предлагат общо 56 клуба във Варна. Ангажиментът е в отговор на това, че ползват безплатно общинската база. Инициативата няма аналог в България. „Целта ни е да популяризираме масовия спорт сред подрастващите. Не са малко случаите след часовете, предвидени в рамките на началното обучение, детето да се запише да тренира дадения спорт, което е важно за неговото комплексно развитие“ – отбеляза Кристиан Димитров.

 

„Важно е да осигурим и добре поддържани спортни бази, на които могат да тренират всички. Работим активно по темата с откриването на многофункционални площадки в някои училища в различни части на града, както и с изграждането на големи спортни комплекси на открито във всички квартали“, допълни Кристиан Димитров.

 

Бази и клубове, които провеждат начално обучение по спорт за деца целогодишно*

 

Плувен басейн „Делфини” (Л.Божкова-0889889177) - Начално обучение по плуване –провежда се целогодишно от СК „Делфин“ , СК „Юлиян Русев“, СК „Галата 2009“, СК „Дръзки Дражев“, СК „Албатрос 2001“, СК „Астери“ и др.

 

Програмата е целогодишна за деца от 8-12 г. Курсът е в рамките на 20 учебни час /около 1 месец и половина/. Записването става само на касата на басейна /с документ удостоверяващ възрастта на детето/. Заплаща се  таксата за вход на басейна от 20.00 лева. /обучението е безплатно/. Допълнителна информация ще получите на касата на басейна : 052 / 820 640

 

Спортен комплекс „Локомотив” (Д. Драгнев-0885050121) - Начално обучение за деца и младежи на възраст между 8 и 13 години. Провежда се целогодишно за спортовете:

Лека атлетика -  СКЛА „Евър“, СКЛА „Черно Море- Атлетик“, СКЛА „Суперспорт“

Хандбал – ХК „Спартак“, ХК „Локомотив“

Баскетбол – ЖБК „ Черно море Одесос“

Борба – СККБ „Локомотив 93“

Шах – Шахматен клуб „Варна“

Модерен петобой – СК „Одесос“, СК „Черно море 69“

Бойни спортове – СК „Варненска Айкидо Академия“, СК „Боил“, СК „Сторм“

Записването става на място при отговорника на обекта.

 

Спортен комплекс „Простор” (И. Апостолов – 0885050126) – Начално обучение по спортовете:

Борба – СК „Черноморски сокол“, СК „Локомотив 93“

Карате киокушин – СК „Ичи геки“

ММА – СК „Десант“

Джу джицу – СК ЦПК „ДД“

Шах – ВШК „Георги Даскалов“

Кик-бокс  - СК „Вокил“

Художествена гимнастика – КХГ „Грация“, СКХГ „Силвия“, СКХГ „Надежда“

Спортна стрелба – СК „Стрелба“ Варна

Бокс – СК „Ивайло Маринов“

Спортна гимнастика – СК „Интерком груп – Ч.Юнак“

Акробатика – СК „Акрос“

Началното обучение за художествена гимнастика е за всички желаещи деца на възраст от 5 до 8 години; по бокс е за ученици между 10 и 14 години; по борба е за деца на възраст между 8 и 10 години, по карате киокушин – от 4 до 17 години, по ММА – от 13 до 17 години и по джу джицу – от 12 до 17 години. На шах могат да се запишат кандидати на възраст между 10 и 17 години, а на кик-бокс – между 11 и 17-годишни. Началното обучение по спортна гимнастика в СК „Простор“ е предвидено за деца на възраст от 5 до 10 години, като в една група могат да се включат до 10 деца. Началното обучение по акробатика пък е подходящо за деца от 5 до 11 години, като в една група могат да се включат до 12 деца. Записването при избрания треньор става на място от отговорника на обекта.

 

Многофункционалната спортна зала Първа езикова гимназия- (Н. Кръстев-0887734070) Начално обучение по Волейбол, провежда се целогодишно от ВК „Спартак – Интерком груп“, СК „Перун“.

 

За всички желаещи на възраст от 10 до 15 години, провежда се целогодишно. Записването при избрания треньор става на място от отговорника на обекта.

 

Ледена пързалка, Общински спортно-развлекателен комплекс „Младост“ (Б. Георгиев-0886556353) – Начално обучение по Кънки на лед се провежда целогодишно от СК „Ледени спортове Варна“ и СК „Одесос“.

 

За всички желаещи деца от 4 до 8/11 години, като в една група могат да се включат до 20 деца, записването става на място след представяне на копие от застраховка злополука  за периода на обучение. Допълнителна информация – на тел. 052 46 00 86, 052 46 00 87.

 

*Заниманията на Плувен комплекс „Приморски”, Тенис кортове „Чайка”, Конна база „Виница” , Гребна база „Сия Нейкова”, Спортен комплекс „Технически университет”( хокей на трева) се провеждат от април или май до септември.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

 

Вижте целия разговор: 

"Щрихи от утрото" (3.10.2017) - Къде и как можем да запишем децата си да спортуват безплатно във Варна?

Коментари

Новини Варна