IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
17:47 | 31 януари 2018
Обновен: 05:57 | 25 април 2024

С победа приключи „Черно море“ лагера в Турция

„Моряците“ се наложиха с 1:0 над руския ФК „Тосно“

По материала работи: Слав Велев
МАРИЯН ОГНЯНОВ СЕ ОТЧЕТЕ С ГОЛОВА АСИСТЕНЦИЯ в мача с ФК Тосно. Снимки chernomorepfc.bg

С победа приключи отборът на „Черно море“ подготвителния лагер в Турция. „Моряците“ се наложиха с 1:0 над руския ФК „Тосно“. Това бе втората контрола на варненци за днес, след като сутринта се изправиха срещу "Дунареа" (Калараш), а идеята на треньора Илиан Илиев бе всички футболисти да могат да изиграят пълни 90 минути. 

 

Единствения гол в мача отбеляза Мехди Фенуш, изведен очи в очи с вратаря на руснаците от Мариян Огнянов. Попадението на „моряците“ падна в 34-ата минута. На няколко пъти през първото полувреме вратарят на варненци Благой Макенджиев с решителни намеси опази мрежата си суха след изстрели от близко разстояние.

 

В началото на втората част Мирзов отново постави на изпитание Макенджиев, но стражът на „моряците“ изби в корнер. При последвалото центриране футболист на руския тим стреля с глава, но вратарят отново бе на мястото си и спаси. В 60-ата минута капитанът Георги Илиев се опита да изведе младия Мартин Минчев зад отбраната на съперника, но вратарят на „Тосно“ излезе и пресрещна топката. И във втората за деня контрола на Черно море футболист в зелено-бяло бе изгонен от игра. В 63-тата минута Ертан Томбак получи втори жълт картон. За да не доиграят варненци мача с човек по малко, на терена се появи Илиас Хасани, който пък излезе преждевременно в контролата с Дунареа заради червен картон. В 66-ата минута Кононго проби отдясно и центрира по земя в наказателното поле, където Мартин Минчев от движение стреля, но вратарят на „Тосно“ спаси. В 71-вата минута отново Минчев напредна отдясно и отправи удар по диагонала, който бе париран от стража на руснаците. В 73-тата минута Фенуш открадна топката в половината на „Тосно“, напредна и подаде към Мариян Огнянов. Той стреля от границата на наказателното поле, но руският вратар за пореден път се намеси решително. Отбитата топка се озова в краката на Георги Илиев, но и той не успя да порази целта.


Срещу ФК „Тосно“ бе и последната пета контрола на „Черно море“ на турска земя. Отборът се прибира във Варна на 2 февруари. Преди подновяването на първенството "зелено-белите" ще изиграят още две проверки. На 7 февруари варненци ще премерят сили с втория отбор на Лудогорец. Последната проверка е на 10 февруари - с Поморие.


Полина Петрова

Четете още:

Черно море изигра полезна контрола с Дунареа (Калараш)


 


 

Коментари

Новини Варна